søndag 31. mai 2009

Mer gjenbruk...

av garasjens innhold. Bilen vår har aldri vært inni garasjen av den enkle grunn at der er ikke plass!! Mannen i huset samler nemlig på ganske mye som vi kanskje en dag får bruk for..?!?
Jeg kjøpte et drivhus på europris i vår men synes det var for lavt. Det passet heller ikke oppå de nye pallekarmene jeg fikk tidligere. Idag snekret mannen en kasse som passet under drivhuset. Det ble riktig så fint!! Og det av materiale som lå i garasjen. Som en ser, så var det ingen hokus pokus;-))



En smoothie smaker alltid godt. Her mellom snekringen;-)


Endelig fikk sønnen sin lille grønnsakshage. Det blir gulrøtter, salat, sukkererter, jordbær, oregano, sitronmelisse, timian og purreløk......-får vi håpe;-)))


En liten markering ble det også da jeg hadde bursdag idag:-) Jeg sto for Champagne og hvitvinsdampede blåskjell mens mannen sto for grillingen. Sønnen ordnet risboller til dessert, som jeg måtte hjelpe å lage;-)
Med andre ord; ..det har vært en fantastisk dag!!!!



lørdag 30. mai 2009

Bilder fra dagens "stolhaging"

Etter en elendig natts søvn, var energien på bunn mens været var på topp!!

Da var det så deilig å bare slappe av i en stol mens fintenking og planlegging fikk fri rullering i mitt lille hode;-))

Herlig sommervær!




En annen tok seg også et par minutter i stolen;-)
Klarte dessverre ikke å redde 3-4 buksbom, (helt bak i bildet), som jeg satte ut for tidlig i vår, etter en vinter inne i hagestuen. Tror de kreperte av kulde:-(



Her vokser det og tilpasser seg:-)




Har endelig fått hengt opp petunia'en:-)
Ser at her står den i påvente av å bli hengt opp;-)


Satser på at energien er mange hakk oppgradert til i morgen!! Gleder meg!!:-)

Ha en fin pinseaften:-)





onsdag 27. mai 2009

Flere fascinerende skapninger....



..en treffer på når en er på ferie.



Man O War key er en trygg liten øy som hører til Abaco-øyene på Bahamas. Der er ingen farlige dyr. Noen få edderkopper kan bite men de er ikke farlig..;-/ Slanger er der også men heller ikke farlige. (Har ikke sett noen, heldigvis...) Skorpioner er der men også ufarlige. Eneste kjøretøy som brukes er golfbiler. Et fredelig lite paradis med andre ord!!



Korallrevet har små hull som eremittkrepsen liker å krype inn i. Da vi gikk her oppdaget vi plutselig at fjellet "levde". Veldig fascinerende å se alle sneglehusene som krøp rundt. Det er viktig å huske gode sko når en går på dette korallrevet. Barfot blir en fort kuttet opp av de skarpe kantene.


Her er en større variant av en "landkrabbe". De kryper rundt hele den lille øyen og minner oss på hvor nærme havet vi er:-) Ganske underholdende små kryp men skvetter litt ekstra når de plutselig kryper ti cm fra foten din...:-)Sterke klyper har de og kan bruke dem!!

Den klarte å komme seg ut av glasset på egenhånd!




Denne edderkoppen hang og ventet på et bytte. Den fanget min oppmerksomhet ved dens spesielle "ansikt". Ble fortalt at den var ikke farlig. Jeg synes slike små skapninger er fascinerende og liker å studere dem...-men på litt avstand;-)))...og gjerne et kamera mellom meg og dem;-)


søndag 24. mai 2009

Fascinerende fugler

...med lite hode, store øyne og lang hals. De kan ikke fly og vokser fra å være en liten kylling på ett kg til en voksen struts på 90 kg i løpet av bare 10 mnd!!!!De blir agressive når de blir redde men tror vi var mer redd enn dem. De stakk hodet sitt frem i hurtig byks hele tiden og ville nok gitt oss ett kakk om de kunne!!!
Jeg hadde glemt å putte i minnebrikken på mitt kamera og måtte låne sønnens. Ikke de beste bildene altså;-)) Men vi hadde en koselig tur til strutsefarmen i Fyllingsdalen igår.




torsdag 21. mai 2009

Ikke alltid størrelsen...

..det kommer an på;-))
Denne agurkplanten er ganske så liten men til min overraskelse så jeg idag at den allerede har fått agurkknopper!!!!! :-))







Må følge med fremover og håpe på at årets innhøsting kan bli på lik linje med dette:

I år har vi fem agurk planter. De krever litt plass etter hvert og jeg fant ut at det fikk holde:-)

(Ps: Bildene er klikkbare)




tirsdag 19. mai 2009

Idag måtte jeg omplante

den ene "Million Bells"-en min;-)

...men det var alt jeg gjorde bortsett fra vanning av plantene i hagestuen, ja, og så var jeg på jobb da. Og ja, ..så måtte jeg skynde meg å hente sønnen på sfo for han skulle på fotball kamp. Ikke hjemme, men bortekamp!! Puttet noen boller, som jeg laget heldigvis i går kveld, i en pose. Fylte vannflasken. Grep regnjakken....-og avgårde til en bane jeg ikke visste hvor var;-/
Vi fant frem i tide heldigvis. De tapte men jeg synes det er kjempegøy å se på de!! Det er første året for disse 7-åringene og regler og spill er deretter;-))
Tilbake til disse flotte "Million Bells", petunia'ene mine. Jeg har en stor og to små. Jeg håper at de to små blir slik som på bildet, drømme, drømme;-) Men de krever mye oppmerksomhet og VANN! De kan ikke tørke ut. Gjødsel må også til. Og så må/bør de henge.
Har spurt mannen om han kan henge opp noen kroker på huset. Tror jeg må spørre igjen......

mandag 18. mai 2009

Etter en veldig koselig 17. mai feiring....

..med sol og varme er dagen idag litt kjølig og jeg fryser. Da er det jeg drømmer meg tilbake til dette Paradiset av en øy!!! Tenk å bare sitte i strandkanten med noe forfriskende i hånden og se på barna storkose seg i sand og vann....
Fantastiske minner!!!

fredag 15. mai 2009

Vakre Søyleprydeple i år!



Mine to søyle-prydepletrær viser seg fra sin vakreste side i disse dager.
Kanskje de fikk litt ekstra næring i vår.
Når tulipanene har gjort sitt, tenkte jeg å plante middagsblomster som bunndekke rundt trærne i år. Synes de er så fine med alle sine vakre farger. Den røde nelliken var det sønnen som fikk velge seg på en plantehandletur;-)
Alle tønner og potter som inneholder planter som sneglene liker har jeg satt oppå et hjulstativ. Sneglene har ikke kommet oppi....enda, (på to år)!!
De store tønnene har hjul også fordi vi da kan flytte, les;rulle, de vekk ved behov.

tirsdag 12. mai 2009

Når peiskosen uteble...











fikk plantene nytt sted:-)))


Denne utepeisen fra Living kjøpte jeg på tilbud i fjor men det var et bomkjøp!
Uansett hvilken side en satt på så blåste det aske rett på en og røyken sto i alle retninger.
Etter kort tid utendørs ble den veldig stygg. Rist og kuppel rustet.
Skulle egentlig kaste den da jeg foreslo å male fatet svart og bruke det til planter. Mannen boret hull i bunnen til drenering.
Beina og håndtak er heldigvis rustfrie!

Steinbedsplanter trenger ikke så dyp jord, så her ble det gjenbruk til alles glede:-)

Hva er vitsen med bål på terrassen, uansett??!!


mandag 11. mai 2009

Ugresset gror...




mellom hellene på terrassen og det har jeg luket idag. Det er en skikkelig drittjobb men det blir så fint når jeg er ferdig! Fem timer holdt jeg på. Solen skinte og jeg hadde ansiktet vendt nedover mot bakken selvsagt. Så, like bleik;-) Erteblomstene i steinkrukken kom veldig tidlig opp i år. Jeg må ganske snart gi de noe å klatre på.



Jeg var så heldig og fikk gratis to pallekarmer fra et lager. De har jeg beiset idag og skal bli sønnens grønnsaksbedd. Han har gledet seg lenge! Må finne en fornuftig plass der de kan stå uten å være i veien når vi senere skal skifte kledning og vinduer på huset.



søndag 10. mai 2009

Liten plass for mye smått...

Har priklet noen planter idag.
Prakttrompet, smalkryptimian og oregano.
Føler jeg har god tid. Har blitt satt litt tilbake grunnet det sure været om dagene. Plantene hadde en herdeperiode men har hatt de inne den siste uken p.g.a. kuling og regn. Solsikkene mine er pinglete. Har ikke mye kraft i de stilkene!
Begynner å bli trangt i hagestuen. Mange potter. Må prikle middagsblomstene også snart. Flere potter!