onsdag 27. mai 2009

Flere fascinerende skapninger......en treffer på når en er på ferie.Man O War key er en trygg liten øy som hører til Abaco-øyene på Bahamas. Der er ingen farlige dyr. Noen få edderkopper kan bite men de er ikke farlig..;-/ Slanger er der også men heller ikke farlige. (Har ikke sett noen, heldigvis...) Skorpioner er der men også ufarlige. Eneste kjøretøy som brukes er golfbiler. Et fredelig lite paradis med andre ord!!Korallrevet har små hull som eremittkrepsen liker å krype inn i. Da vi gikk her oppdaget vi plutselig at fjellet "levde". Veldig fascinerende å se alle sneglehusene som krøp rundt. Det er viktig å huske gode sko når en går på dette korallrevet. Barfot blir en fort kuttet opp av de skarpe kantene.


Her er en større variant av en "landkrabbe". De kryper rundt hele den lille øyen og minner oss på hvor nærme havet vi er:-) Ganske underholdende små kryp men skvetter litt ekstra når de plutselig kryper ti cm fra foten din...:-)Sterke klyper har de og kan bruke dem!!

Den klarte å komme seg ut av glasset på egenhånd!
Denne edderkoppen hang og ventet på et bytte. Den fanget min oppmerksomhet ved dens spesielle "ansikt". Ble fortalt at den var ikke farlig. Jeg synes slike små skapninger er fascinerende og liker å studere dem...-men på litt avstand;-)))...og gjerne et kamera mellom meg og dem;-)


3 kommentarer:

 1. Hei - så fin blogg du har da!
  Takk for kommentar på min blogg -
  Jeg linker deg jeg :-)
  Tone

  SvarSlett
 2. Hei
  Vil bare ønske deg en fin pinsehelg.
  Veldig gøy å ta bilder med macro linse av disse små skapningene

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hilsen, Laila!! Ønsker deg også en super helg!!Skal bare nyte fri og været!!Idag har det vært mye stolhaging;-) Må av og til fintenke over det jeg skal gjøre og kjekt å gjøre det i en stol når solen skinner;-)) Ja, det er gøy med foto. Liker å prøve men ikke alltid jeg husker hva jeg gjør;-)))

  SvarSlett