mandag 13. juli 2009

Miracle-Gro


Nå er dette gjødselet innkjøpt. Det skal være et vidundermiddel for planter. Må ikke gi for mye, da får de voksesmerter;-)) Denne type flaske er et refill som kobles direkte på en slange-håndspreder som blandes med vannet mens en vanner....

søndag 5. juli 2009

Når hardt arbeid gir gevinst...

Dette er midt i hageprosjektet vårt og den nye skråningen som ble plantet i fjor høst viser seg fargerik i disse dager:-)) Tulipanene i vår var også vakre. Må huske å ta bilde neste vår:-) Ingen maskiner kommer til nedi her, så hvert ugress og hver stein blir kastet og flyttet for hånd. Steinene blir gravd opp, sortert og gravd ned igjen, for drenering. Hekken er "Buksbom" og ser ut til å trives. Den er liten nå men blir tett og fin om noen år. Da klippes den i ønsket høyde og bredde. Liker denne da den er saktevoksende og vintergrønn. Noen barlind er plantet innimellom for litt variasjon. Gleder meg til vi begynner med muring. Vi har en del gråstein som skal brukes til støttemur hvor det trengs.

Pukksteinen ved gjerdet er for å komme til beddet og for å få avstand til gjerdet p.g.a. vedlikehold.


"The Fairy", glad jeg kom over denne på tilbud i vår. Den var superliten da jeg kjøpte den og nå har den "tusen" knopper;-)))


Kjøpte tre typer roser på nettet i fjor høst og de var veldig pjuskete da de ankom. Trodde de hadde svartflekk, de var så stygg. Men se, de er grønn og frodig!! :-))Dette er rosa "Summerwind"


Dette er "white Cover"



Dette er rød "Bassino"
Alle rosene i skråningen er bunndekkere, så de regnes for å dekke store deler av beddet etter hvert. Jeg har hatt kakaoflis over jorden. Må etterfylle en del da mye har sklidd nedover. Plantene vil forhåpentligvis holde på jorden etter de har etablert seg godt. Ellers består beddet av: Microbiota, peppermyntebusk, hebe, rosa peon, kulesypress + noen jeg ikke husker i farten;-)




Så til slutt, jordbær-og rabarbrasuppen jeg laget til kvelds. Sønnen i huset sa den smakte kjempegodt!!:-))
Jeg var helt enig!!;-)



fredag 3. juli 2009

Blomsterprakt...

..der vi bodde i Canada:-) Overalt så vi disse flotte hengekurvene.


Jeg spurte min svigerinne hva blomstene får sammen med vann og fikk til svar at de gjødsler med "Miracle grow".
Ahaa..., tenkte jeg:-)
Det er et gjødsel som mannen min kjøpte i gave til meg på en Shetlandstur et år og det virket i beddene mine! Så da ønsker jeg meg mer av det på neste Shetlands-tur;-)
Se det flotte fuglehuset ved siden av...:-))
Litt vanskelig å dra med hjem i kofferten, ellers så hadde jeg sikkert kjøpt det;-)